Hygiejne Regler

Træningsbassinet kan ikke sidestilles med sædvanlige svømmehaller, da bassinets vandtemperatur er 34 grader. Ved denne temperatur gror bakterierne hurtigt. For at nedsætte bakterieindholdet til- sættes vandet klor. Jo mere urent vandet er, jo mere klor tilsættes der. Det kan være urin, sved, hud partikler, betændelsestilstande og snavs i almindelighed, der forårsager urent vand. 

Det er bakterieindholdet i bassinet, der afgør hvor meget klor, der skal tilsættes. Klor giver irritationer af slimhinder og hud, derfor er det vigtigt, at klorkoncentrationen er så lav som muligt. Dette opnås ved at overholde hygiejnereglerne. 
HYGIEJNEREGLER
Medbring altid selv badehåndklæde, hårshampoo og creme til kroppen.

 1. Tag alle smykker af. 

 2. Tag skoene af før du går ind i omklædningsrummet.

 3. Benyt toilettet. Urinproduktionen øges, mens du er i vandet. Hvis du skal på toilettet under et bassinophold, skal du tage dit badetøj af og vaske dig i skridtet bagefter.

 4. Vask dig grundigt med sæbe uden badetøj. Du skal enten bære badehætte eller vaske dit hår, inden du går i bassinet.

 5. Sæben skal skylles godt af inden du tager dit badetøj på.

 6. Undlad at smøre creme og lægge make-up på huden den dag du skal i bassinet, da der skal meget skrubben til for at få fedtet af huden. 

 7. Hvis du har åbne sår, sårskorper eller større rifter, må du ikke gå i vandet. I tilfælde af tvivl så spørg instruktøren.

 8. Har du stomi skal pladen være tætsluttende og du skal benytte en tætsiddende badedragt.

 9. Plastre må ikke bæres i vandet. Hvis du er ordineret morfinplastre skal du drøfte dette forhold med instruktøren. Det samme gælder, hvis du er i behandling med cytostatikalignende gigtmedicin.

 10. Badetøjet skal være rent inden brug.

  Selvom bassin og omklædningsrum rengøres dagligt er det vigtigt, at du bidrager til at holde lokalerne rene ved at sætte skoene på hylderne udenfor omklædningen og overholde hygiejnereglerne, der er beskrevet overfor. Vi vil desuden anbefale, at du bruger badesandaler på de flisebelagte områder. 

  Vær særligt omhyggelig med hygiejnen

  på de områder som er fremhævet på tegningen. 

vask_dig.jpeg